A rajzolás képessége mindenkiben ott szunnyad, csak nem mindenki képes azt használni. Betty Edwards jobb agyféltekés rajzolás módszerének segítségével néhány nap alatt bárki elsajátíthatja az élethű rajzolás alapjait, hiszen a rajzolás tanulható képesség éppen úgy, mint az írás, vagy az olvasás. Ha rajzolásról van szó, az emberek többsége benne ragad a gyermeki szimbólumrendszerben. Rajzolni tanulni annyi, mint megtanulni látni. A módszer segíti átkapcsolni az agyunkat abba a látó, érzékelő módba, amelyet a tapasztalt művészek használnak.

 

Ezen technika elsajátítása során olyan alkotásokra leszünk képesek, amilyeneket előtte el sem mertünk képzelni. Az élethű rajzolás képességének elsajátítása során olyan „mellékhatások” is jelentkeznek, mint

 

  • az önbizalom hihetetlen növekedése – saját szemeddel láthatod, ahogy pár nap alatt hatalmasat fejlődsz
  • a „jobb agyféltekés üzemmód” teljesen kikapcsol és megnyugtat – hiszen folyton aggodalmaskodó bal agyféltekénk épp pihen
  • új nézőpontból szemléled a világot, aktivizálod a kreativitásod, így lehet olyan problémákra is hirtelen beugrik majd a megoldás, amikkel eddig nem boldogultál

 

A tanfolyam menete

 

  • 3 napos tanfolyam: 9-17 óráig  (rövid szünetek a hallgatók igényeihez igazodva, délben egy hosszabb ebédszünet)
  • 4 napos tanfolyam: 9-16 óráig (rövid szünetek a hallgatók igényeihez igazodva, délben egy hosszabb ebédszünet)

A jobb agyféltekés rajztanfolyamon rajzeszközöket biztosítok, melyeket a hallgatók végül hazavihetnek, hogy otthon is folytathassák az alkotást.

 

Mit hozz magaddal?

 

  • egész napi elemózsiát és innivalót (az édességpótlásról gondoskodom)
  • kényelmes ruházatot
  • jókedvet és kitartást 

 

Ha az első és utolsó napi rajzod között nem mutatkozik fejlődés, habár mindent megtettél, visszatérítem a befizetett díjat, vagy máskor megismételheted a tanfolyamot.

 


Jobb agyféltekés rajztanfolyamok gyerekeknek

Szeretnéd, ha gyermeked hasznosan töltené a szünidőt? Ha úgy kapcsolódna ki, hogy közben fejlődhet a koncentrálóképessége, javulhat a kézügyessége? Gyermeked szeretne megtanulni rajzolni, de bátortalan a témában? Akkor itt a helye!

A jobb agyféltekés tanfolyam során olyan látásmóddal ismerkedhetnek meg a gyerekek, amivel az iskolában nem. Az 5 nap során lépésről lépésre sajátítják el az élethű rajzolás titkait...és kitárulhat előttük egy új világ. A tanfolyam időbeosztása igazodik a gyermekek teherbírásához. A tanfolyam során biztosított rajzeszközöket hazavihetik, hogy az újonnan nyert képességeiket fejleszthessék a szünidőben is.

 


Rajzklub

A jobb agyféltekés rajztanfolyam elvégzése után sem engedem el a kezedet, szívesen segítek e-mailben, ha elakadtál a rajzaiddal kapcsolatban.

Ha otthon nem tudsz időt szakítani a rajzolásra, vagy el szeretnél tölteni pár kellemes órát, akkor gyere el a rajzklubba, ahol a résztvevők igényeinek megfelelően mindig különböző témákat dogozunk fel. Továbbfejlesztheted a tudásodat, kikapcsolódhatsz és feltöltődhetsz. 


 

Galéria: 

Rajztanfolyamok - hangulatképek